Savjet za branitelje raspravljao o ovogodišnjem obilježavanju Dana državnosti

Sjednica Savjeta za branitelje i stradalnike Domovinskog rata s područja Koprivničko – križevačke županije održana je u utorak, 28. lipnja, u prostorima Županije. Članovi Savjeta raspravljali su o ovogodišnjem obilježavanju Dana državnosti, te su analizirali izvještavanje medija o događanjima tog dana. Predsjednik Dražen Keleminec izrazio je nezadovoljstvo medijskim praćenjem polaganja vijenaca u čast poginulim braniteljima na gradskom groblju u Koprivnici, a s njime su se složili i ostali članovi Savjeta.

Članovi Savjeta su se složili sa zaključkom da se medijima pošalje apel u kojem se traži bolje praćenje rada udruga branitelja i aktivnosti branitelja, kao i događanja vezanih uz Domovinski rat. Složili su se kako je ubuduće potrebno organizirati program proslave Dana državnosti i na gradskim trgovima.

Zaključeno je i da će županijski Savjet za branitelje uz Dan domovinske zahvalnosti 5. kolovoza organizirati paljenje svijeća u čast poginulim braniteljima iz naše Županije. Svijeće će se zapaliti oko fontane na Zrinskom trgu u Koprivnici, a u čast svakog poginulog bit će postavljena po jedna svijeća.