Održan sastanak Koordinacije klubova članova uoči 22. sjednice Županijske skupštine

U prostorijama Županijske uprave u petak, 20. studenoga održana je Koordinacija klubova članova uoči 22. sjednice Županijske skupštine koja će ukoliko to aktualni epidemiološki uvjeti dozvole održati u ponedjeljak, 30. studenoga s početkom u 16 sati u Domu mladih u Koprivnici u kontaktnom obliku te u skladu sa svim epidemiološkim uputama i mjerama.

Koordinaciju je vodio predsjednik Županijske skupštine Željko Pintar koji je uvodno izvijestio o održanoj probnoj online sjednici Županijske skupštine Koprivničko-križevačke županije kojom su se testirale tehničke mogućnosti videokonferencije i pravovremeno otklonile nejasnoće i potencijalni tehnički problemi, a s ciljem da se članovima Skupštine, koji bi zbog zdravstvenog stanja ili mjere izolacije ne bi fizički mogli prisustvovati,  omogućio nesmetan rad sjednici Županijske skupštine. Predsjednik Pintar je napomenuo kako je na probnoj sjednici, koja je protekla bez poteškoća, prisustvovalo 19 članova Skupštine.

Župan Darko Koren je na koordinaciji istaknuo važnost i značaj 22. sjednice Županijske skupštine na kojoj će se kao glavna točka naći donošenje Proračuna Koprivničko-križevačke županije za 2021. godinu i projekcija za 2022. i 2023.godinu izrazivši nadu da će epidemiološki uvjeti dozvoliti da se sjednica održi uživo i kontaktno uz pridržavanje svih propisanih mjera. „S obzirom na epidemiološku situaciju još uvijek se sa sigurnošću ne može reći prema kojem modelu će se sjednica održati. Voljeli bismo da se ona može održati kontaktno, no treba još pričekati odluke nacionalnog Stožera civilne zaštite koji će možda  pooštriti epidemiološke mjere. Kao i prošli puta, osigurat ćemo sve potrebne uvjete da se sjednica može održati kontaktno, a pripremili smo se i za elektronsko održavanje u smislu tehničkih mogućnosti te izmjenom Poslovnika kojim smo omogućili sudjelovanje članova u radu Županijske skupštine online putem“, pojasnio je župan.

Na današnjoj koordinaciji usuglašen je prijedlog dnevnog reda na kojemu će se naći 24 točke.

Koordinaciji su uz župana Darka Koren i predsjednika Željka Pintara, prisustvovali i zamjenik župana Ratimir Ljubić, potpredsjednici Županijske skupštine Verica Rupčić i Marijan Ružman, pročelnica Upravnog odjela za poslove Županijske skupštine i pravne poslove Marina Horvat, pročelnica Službe ureda župana Melita Ivančić,  članica kluba SDP-a i HL-a Marija Vukobratović, predsjednik kluba članova  HSU-a, HNS-a, a ujedno i nezavisni član tog Kluba, Matija Zamljačanec.

Služba ureda župana