Županijsko Povjerenstvo za ravnopravnost spolova i Klub poslovnih žena Alfa održali  prezentacija projekta Odgovorni poslodavci za odgovorno roditeljstvo

Županijsko Povjerenstvo za ravnopravnost spolova u suradnji s Klubom poslovnih žena Alfa u četvrtak 13. lipnja  je u prostorijama HGK u Koprivnici organiziralo prezentaciju projekta „Odgovorni poslodavci za odgovorno roditeljstvo 2.0.“ kojim se promovira usklađenje privatnog i poslovnog života zaposlenih roditelja te uravnotežen odnos muškaraca i žena na tržištu rada. Projekt je sufinanciran sredstvima Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku te je usmjeren na razvoj odgovornih obiteljskih praksi za zaposlene u malim, srednjim i velikim tvrtkama. Prezentaciji su prisustvovali zamjenik župana Ratimir Ljubić, koji je pozdravio prisutne i pohvalio prihvaćenu inicijativu za predstavljanje važne teme za dostizanje europskih normi te predsjednik Županijske skupštine Željko Pintar.

Uvodničarke su bile predsjednica Kluba Alfa Sanja Pernjak i predsjednica Povjerenstva Verica Rupčić, koja je naglasila kako se ovaj projekt provodi na području cijele Republike Hrvatske pa je u ime organizatora izrazila zadovoljstvo što su ovu temu prepoznali kao kvalitetnu i potrebnu te omogućili tvrtkama na području Koprivničko-križevačke županije da kao poslodavci dobiju uvid u najbolje svjetske prakse s kojima mogu postati poslodavci izbora za nove generacije. Projekt je prezentirala predsjednica Instituta Zaposlena mama Diana Kobas Dešković, a prisustvovali su predstavnice i predstavnici poduzeća, institucija i lokalne samouprave.

Cilj projekta je u malim, srednjim i velikim tvrtkama predstaviti prednosti provedbe MAMFORCE procjene, kojom se evaluira način rada i upravljanja s ciljem poboljšanja obiteljsko odgovornih praksi. Tvrtke koje se odluče na uključenje u projekt prolaze evaluaciju i savjetovanje za poboljšanje poslovanja i upravljanje ljudima čime poboljšavaju produktivnost i pozicioniraju se kao atraktivan, odgovoran poslodavac. Na kraju projekta tvrtkama se dodjeljuje MAMFORCE standard kao javno priznanje za njihove dobre prakse u području odgovornosti prema obitelji i ženama.

Razvoj odgovornih obiteljskih praksi, na koje je usmjeren ovaj projekt osigurat će zaposlenima lakše zasnivanje obitelji i bolju ravnotežu privatnog i poslovnog života. Takva, bolja kvaliteta života omogućit će zadržavanje mladih u regiji te posljedično poboljšati demografsku sliku u županiji.

Služba ureda župana