Županijski savjet mladih održao osmu sjednicu

 Županijski savjet mladih Koprivničko-križevačke županije 26. travnja 2011. godine u prostorijama Županije održao je osmu po redu sjednicu.

Članovima je podnesen izvještaj s prvog modula Programa osposobljavanja za mlade i osobe odgovorne za politiku prema mladima na temu Strukturnog dijaloga kojeg je organizirala Agencija za mobilnost i programe EU. Program je održan 30.03.-01.04.2011. godine u Termama Jezerčice.

Strukturni dijalog između mladih, osoba aktivnih u radu s mladima i osoba odgovornih za politiku prema mladima je proces konzultacija mladih na svim razinama u zemljama članicama EU oko pitanja važnih za politiku prema mladima.

Na modulu su sudjelovale Helena Matica Bukovčan, savjetnica za poslove Županijske skupštine u Koprivničko-križevačkoj županiji, kao osoba aktivna u radu s mladima i Petra Novak kao predstavnica mladih. Saznanja na ovoj radionici su poslužila kao izvor ideja za daljnje aktivnosti Savjeta.

 Članovi Savjeta dogovarali su detalje oko organizacije manifestacije „Mladost je budućnost“ u okviru Međunarodne godine mladih, vođene sloganom „Dijalog i međusobno razumijevanje“.

Dogovoreno je da će se manifestacija održati 13. kolovoza 2011. godine u sva tri grada na području naše Županije. Svaki će grad biti domaćin jedne aktivnosti. Koprivnica će biti centar sportskih događanja, u Đurđevcu će biti organizirana tribina, dok će križevčani biti počašćeni koncertom.

 Županijski savjet mladih