Županijski savjet mladih Koprivničko-križevačke županije održao 13. sjednicu

Dogovor oko priprema Koordinacije županijskih savjeta mladih s područja Republike Hrvatske te osnivanje radne skupine predstavnika organizacija mladih i za mlade bile su glavne teme 13. sjednice Županijskog savjeta mladih Koprivničko-križevačke županije.

Na samom početku sjednice, predsjednik Dario Car predložio je dnevni red kojeg su članovi Savjeta jednoglasno prihvatili, nakon čega je sve prisutne pozdravila i predsjednica Županijske skupštine Verica Rupčić.

img_4600mNa sjednici su se članovi Savjeta dogovorili kako će se Koordinacija županijskih savjeta mladih održati 19. studenoga 2016. godine u prostorijama Županijske uprave na kojoj će prisustvovati Savjeti mladih iz 20 županija i Savjet mladih Grada Zagreba.

Pored toga, zamjenik predsjednika Željko Jurković upoznao je prisutne s potrebom osnivanja radne skupine koja bi pripremala projekt za izradu novog Županijskog programa za mlade, budući je važeći Program donesen za razdoblje od 2015. do 2018. godine.

Članovi Savjeta raspravljali su i o neprimjerenom ponašanju određenih skupina mladih na području Koprivničko-križevačke županije te su odlučili apelirati na mlade da budu primjer svojim vršnjacima.

Potaknuti izlaganjem članova Županijske skupštine Koprivničko-križevačke županije o neprimjerenom ponašanju određene skupine mladih na području Koprivničko-križevačke županije, članovi Savjeta na sjednici su odlučili kako će apelirati na mlade da stvore dobar primjer koji će slijediti njihovi vršnjaci.

Služba ureda župana