Županijski savjet mladih Koprivničko-križevačke županije obilježio Međunarodni dan mladih

Županijski savjet mladih Koprivničko-križevačke županije na prigodan način obilježio je 31. kolovoza Međunarodni dan mladih pod nazivom „Uključi se i sudjeluj“.

Manifestacija je započela u 9,00 sati na igralištu Osnovne škole Grgura Karlovčana u Đurđevcu održavanjem odbojke na pijesku.

Turnir je otvorio predsjednik Županijskog savjeta mladih Koprivničko-križevačke županije  Dario Car. Prijavile su se četiri ekipe. Prvo mjesto je osvojila ekipa „Štrumfovi“, drugo mjesto ekipa „Tri mušketira“ i treće mjesto ekipa „I te fore“.  Ekipe su zaslužile sve pohvale na dobroj timskoj igri, čime se sportska aktivnost pokazala uspješna.

Nakon turnira članovi savjeta mladih uputili su se prema Križevcima gdje je održana edukativna tribina pod nazivom „Volonteri-korist za društvo i pojedinca“ u Multimedijskom kulturnom centru s početkom u 15,00 sati. Tribinu je vodila Aleksandra Podrebarac, predsjednica udruge  „CARPE DIEM“ iz Karlovca. Na tribini su govorili Silvija Kostjuk, članica udruge M.A.K., Koprivnica, Željko Jurković, predsjednik Gradskog savjeta mladih grada Križevaca i predsjednik Udruge „Glas mladih Križevci“ i Admir Sinani, predsjednik udruge K.V.A.R.K., Križevci, a kao modelatorica ispred udruge P.O.I.N.T. bila je Irma Vargić, članica uduge P.O.I.N.T. i članica Nacionalnog vijeća učenika Republike Hrvatske.

Tribini su, uz mlade, prisustvovali župan Koprivničko-križevačke županije Darko Koren, doktor Mato Devčić , članica Gradskog vijeća Grada Križevaca Iva Rupčić i pročelnica Stručne službe u Koprivničko-križevačkoj županiji Marina Horvat Pavlic. Župan Darko Koren pozdravio je sve prisutne i uputio nekoliko riječi na temu Volonteri-korist za društvo i pojedinca“, te dao podršku mladima na aktivnostima koje provode.

Na kraju, još puni elana i energije Savjet mladih uputio se prema Koprivnici u Dom mladih na koncert predgrupe „Dead Fish“ i grupe „Brkovi“ koji je počeo u 21,00 sat. Atmosfera na koncertu bila je uzavrela, mladi su se naplesali, nasmijali  i što je najvažnije dobro zabavili. Time je Savjet mladih uspješno završio obilježavanje Međunarodnog dana mladih.

 Županijski savjet mladih Koprivničko-križevačke županije