Županijski Proračun jednoglasno usvojen

U Koprivnici je u ponedjeljak 17. prosinca održana 24. sjednica Županijske skupštine Koprivničko-križevačke županije. Najvažnija točka na dnevnom redu bila je donošenje Proračuna Koprivničko-križevačke županije za 2013. godinu s projekcijama za 2014. i 2015.

Prijedlog Proračuna je od strane župana predan u zakonskom roku do 15. studenoga nakon čega su o njemu raspravljali klubovi vijećnika. Klubovi su dali primjedbe i amandmane na prijedlog, koji su usvojeni, te je na sjednici Županijske skupštine Proračun jednoglasno prihvaćen. Proračun Županije za 2013. iznosi 161,5 milijuna kuna, što je najviše dosad.

Budući da se radilo o donošenju posljednjeg Proračuna u ovom sazivu župan Darko Koren i predsjednica Županijske skupštine Milica Fuček zahvalili su vijećnicima radi konstruktivnosti u pripremi i donošenju ovog najvažnijeg dokumenta za rad Županije.

Vijećnici su nadalje donijeli Plan rada Županijske skupštine za 2013. godinu, akcijski plan za provedbu mjera Nacionalne politike za ravnopravnost spolova za razdoblje 2011.-2015., te odluke o osnivanju Osnovne škole Koprivnički Ivanec i osnivanju Platforme hrvatskih županija i gradova za smanjenje rizika od katastrofa. Dana je suglasnost na prijedlog odluka o usklađenju djelatnosti županijskih zdravstvenih ustanova, a također su razmatrane informacije o elementarnim nepogodama tijekom 2012. godine i provedbi Zakona o poljoprivrednom zemljištu.