Županijska delegacija otputovala u Milano

Županijska delegacija, u kojoj su župan Darko Koren, direktor županijske Turističke zajednice Zdravko Mihevc i predstavnik slikara Zdravko Šabarić, danas je otputovala u Milano. Tamo će sutra u prijepodnevnim satima biti primljeni kod gradonačelnice Milana Letizie Moratti, nakon čega će u središtu tog grada, ispred poznate Scale, biti izložena „Pisanica od srca“. Delegaciji naše Županije pridružit će se hrvatski veleposlanik u Italiji Tomislav Vidošević, hrvatski konzul u Milanu Đani Maršan i direktor predstavništva HTZ-a u Milanu Klaudio Stojnić. 

Prilikom županovog susreta s gradonačelnicom predviđeno je da se, osim o naivnoj umjetnosti i kulturnoj baštini Koprivničko-križevačke županije i hrvatskog kontinenta, razgovara i o gospodarskim potencijalima i resursima naše Županije.

Uoči odlaska u Milano župan je istaknuo kako je za njega velika čast da ga primi gradonačelnica grada koji je jedan od najsnažnijih gospodarskih centara svijeta, te da se sutrašnjim postavljanjem „naivnog jajeta“ nastavlja uspješan put „Pisanice od srca“ po inozemnim metropolama.