Županija sufinancira školu plivanja za osnovnoškolce

U prostorima Koprivničko-križevačke županije u četvrtak, 17. veljače 2011., župan Darko Koren, direktorica poduzeća Trg d.o.o. Koprivnica Martina Golčić i predsjednik Udruge Kineziologa Grada Koprivnice Neven Hrupec, potpisali su ugovor o provedbi i financiranju obuke neplivača za osnovne škole kojima je osnivač Koprivničko-križevačka županija.

Ovaj Ugovor omogućuje provođenje škole plivanja na bazenima „Cerine“ u Koprivnici, u trajanju od 20 sati (5 dana), za 624 učenika trećih razreda iz osamnaest županijskih osnovnih škola. Cijena obuke neplivača iznosi 285 kuna po učeniku, a Koprivničko-križevačka županija od toga sufinancira 163 kune, kao i prijevoz svih učenika i njihovih pratitelja do bazena.  

Direktorica Martina Golčić je izrazila zadovoljstvo zbog odlične suradnje sa Županijom, te kazala kako je u posljednje četiri godine, koliko se program provodi na koprivničkim bazenima, 95% polaznika naučilo plivati.

Zamjenik župana zadužen za društvene djelatnosti Ivan Pal je kazao da se trenutno osmišljavaju profesionalni programi koji bi i srednjoškolcima omogućili sličnu obuku, jer čak 30% učenika srednjih škola ne zna plivati. „Jedna smo od rijetkih Županija u ovakvom programu, jer on se financira iz izvornih prihoda Županije kao nadstandard.“ – dodao je na kraju Pal.