Županija sufinancira dnevni boravak i pomoć u kući starijim osobama

U prostorijama Doma za starije i nemoćne osobe Koprivnica potpisan je u utorak 19. ožujka ugovor o sufinanciranju projekta „Dnevni boravak i pomoć u kući starijim osobama“ između organizatora programa Kluba Mariška i Koprivničko-križevačke županije. Program pomaže i Ministarstvo socijalne politike i mladih te se u njega uključilo i Gradsko društvo Crvenog križa Križevci.

Na samom svečanom potpisivanju ravnateljica Doma Vesna Križan svim je socijalnim radnicima i djelatnicima čestitala Dan socijalnog rada te zahvalila Županiji na potpori aktivnostima koje provodi Dom. Predsjednica Kluba Mariška Verica Šarlija podsjetila je kako ovaj program dnevnog boravka i pomoći u kući Klub provodi već 7. godinu, a namijenjen je starijim osobama od 65 godina koje su slabijeg imovinskog statusa i zdravstvenog stanje te žive same bez pomoći mlađih. Navela je i kako je ovo jedinstveni primjer sveobuhvatne skrbi za starije osobe izvan institucije u kojeg je za sada uključeno preko 500 osoba.

Župan Koprivničko-križevačke županije Darko Koren pohvalio je trud djelatnika u organizaciji ovih programa te rekao kako su za uspjeh važniji ljudi od novca. Čestitao je okupljenim djelatnicima Međunarodni dan socijalnog rada te poželio svima da ovi programi dnevnog boravka i pomoći u kući i dalje nastave svoj razvoj.