Županija osigurala 8,1 milijun kuna za subvencioniranje prijevoza učenika

Župan Koprivničko-križevačke županije Darko Koren potpisao je s direktorom  poduzećem „Čazmatrans Podravina – Prigorje“ d.o.o. Damirom Pavlovićem Križevci ugovor o prijevozu učenika osnovnih škola za 2011. godinu. Time se financira svakodnevni prijevoz na nastavu i s nastave 2.214 učenika iz 18 županijskih osnovnih škola i prijevoz 624 učenika trećih razreda osnovnih škola na školu plivanja (5 puta godišnje). Županija će taj projekt financirati iznosom od 6.581.385,60 kn. Cijena na bazi jednog autodana prijevoza za sve škole iznosi 35.768,40 kn, a prijevozom je obuhvaćen polazak učenika putnika sa gotovo 200 stajališta školskih autobusa dok je u prijevoz  uključeno tridesetak autobusa. Prijevoz učenika osnovnih škola jedan je od najznačajnijih izdataka u poslovanju osnovnih škola.

Isto tako župan Darko Koren potpisao je  i Ugovor o subvencioniranju prijevoza učenika srednjih škola s komercijalnim direktorom poduzeća  „Čazmatrans – Nova“ d.o.o. Čazma Berislavom Sarajom. Županija je s ovom tvrtkom postigli dogovor o nastavku pedeset postotnog (50 %) subvencioniranja cijene srednjoškolskih relacijskih pokaznih karata na području Koprivničko-križevačke županije za razdoblje siječanj – kolovoz 2011. godine.

Potpisani Ugovor omogućit će subvencioniranje autobusnog prijevoza za oko 900 učenika srednjih škola Koprivničko-križevačke županije koji se školuju u županijskim srednjim školama. Ukupno je za ovu namjenu u 2011. godini osigurano 1.630.000 kn.