Županija i Županijski savjet mladih podržali osnivanje „Fonda mladih UZGON“

Koprivničko-križevačka županija, Županijski savjet mladih Koprivničko-križevačke županije te Regionalna zaklada za lokalni razvoj Zamah organizirali su u petak, 19. veljače predstavljanje osnivanja „Fonda mladih UZGON“.

Zamjenik Pal je istaknuo kako Županija podržava osnivanje Fonda te nadodao da je od velike važnosti prvenstveno za mlade jer je na tragu mijenjanja svijesti. Upravitelj Zaklade Drago Vručinić također se obratio i kazao „Želja nam je pridonijeti rješavanju problema mladih u Hrvatskoj. Mlade ljude doživljavamo kao aktivne članove društva i uspostavljanjem Fonda za mlade „UZGON“ želimo dugoročnije osnažiti poziciju i utjecaj mladih.“
Kreativni fond mladih „UZGON“ je inovativni, održivi model financiranja projekta mladih u lokalnim zajednicama s ciljem njihovog osnaživanja na području Koprivničko-križevačke, Bjelovarsko-bilogorske županije i Grada Zagreba.

Cilj osnivanja Fonda je povećanje utjecaja odgovorne filantropije kroz stvaranje poticajnog okruženja za društveno – ekonomsku afirmaciju mladih u lokalnim sredinama, a uloga mu je usmjerena na jačanje Fonda, pomoći u prikupljanju financijskih sredstava, njegovom predstavljanju u javnosti te organizaciji javnih radionica.

Projekt se provodi u sklopu Razvojne suradnje s Nacionalnom zakladom za razvoj civilnog društva u području filantropije i zakladništva u okviru Tematskog fonda „Demokratizacija i razvoj civilnog društva 2.0.“.

Predstavljanju su prisustvovali zamjenik župana Ivan Pal, viša savjetnica za kulturu, udruge, nacionalne manjine i sport Vesna Peršić-Kovač, predsjednik Županijskog savjeta mladih Dario Car i članovi Savjeta, upravitelj Zaklade Drago Vručinić te predstavnici različitih udruga s područja Županije koji su uključeni u rad s mladima.

Služba ureda župana