Županija i Klub prostata donirali opremu za Urološki odjel bolnice

U Općoj bolnici „Dr. Tomislav Bardek“ Koprivnica je u petak 16. studenog održano otvorenje novog ultrazvučnog aparata i pripadajućeg urološkog pribora za Urološki odjel. Ultrazvučni aparat kupila je Koprivničko-križevačka županija, a urološki pribor kupljen je putem donacija u organizaciji Lige protiv raka – Klub prostata.

Primopredaji ove iznimno važne opreme uz ravnatelja bolnice dr. Petra Stapara, župana Koprivničko-križevačke županije Darka Korena i zamjenika Ivana Pala prisustvovali su predsjednik Kluba prostata Dragutin Korošec i voditelj urološke službe u bolnici Bruno Kovačević.

Ravnatelj bolnice Stapar tom je prilikom zahvalio Županiji na razumijevanju te istaknuo kako je uz ovaj aparat Županija omogućila da se nabavi i aparat za operaciju katarakte te ultrazvučni aparat za intenzivno liječenje. Ukupna vrijednost ove opreme iznosi preko milijun kuna, a time će se znatno povećati kvaliteta usluge za sve stanovnike Županije.

Župan Darko Koren je izrazio zadovoljstvo sadašnjom suradnjom te rekao kako će i dalje poticati sve mogućnosti za materijalnu pomoć ovoj važnoj županijskoj ustanovi.

Aparat za urološku ambulantu po prvi puta omogućuje da pacijenti koji trebaju ovu pretragu ne moraju putovati u Zagreb, što znatno skraćuje listu čekanja i ubrzava eventualno potrebno liječenje.