Župan potpisao ugovor za projekt „Svijest Akcija Volja Jačanje Energija Trening MLADIH“

Koprivničko-križevačkoj županiji, kao prijavitelju, Centru za mlade Križevci kao partneru te PORA-i Regionalnoj razvojnoj agenciji Koprivničko-križevačke županije, koja je vanjski suradnik, odobren je projekt „Svijest Akcija Volja Jačanje Energija Trening MLADIH“. Ugovor je potpisao župan Darko Koren u četvrtak, 20. prosinca u prostorijama Županijske uprave, uz predsjednika županijskog Savjeta mladih Željka Jurkovića te ravnateljicu PORA-e Melitu Birčić.

Projekt je prijavljen na otvoreni poziv za prijavu projekata usmjerenih mladima za financijsku potporu iz raspoloživih sredstava dijela prihoda od igara na sreću i Državnog proračuna za 2018. godinu, koji je raspisalo Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku. U sklopu projekta, županijski Savjet za mlade će prvi u Hrvatskoj izraditi Razvojni program za mlade Koprivničko-križevačke županije 20121. do 2027. godine, i to suradnjom Radne grupe za izradu i praćenje provedbe Programa, Županije, Centra za mlade Križevci i PORA-e, a u proces će se uključiti i građani. Ostali ciljevi odnose se na utvrđivanje osnovnih potreba i problema mladih na području Županije kroz provedbu istraživanja, jačanje udruga mladih i za mlade te podizanje svijesti mladih o njihovoj ulozi i važnosti koje predstavljaju za društvo.

Projekt će doprinijeti jačanju suradnje kroz kontinuiranu provedbu Razvojnog programa za mlade te će se dalje razvijati kvalitetne aktivnosti usmjerene mladima, a rezultati koji se očekuju po završetku provedbe, uz istraživanje i Razvojni plan kao temeljni dokument za mlade, su tematske radionice, tribine za mlade, promicanje volonterstva te prezentacije po srednjim školama o mogućnostima doprinosa Razvojnom planu.

Služba ureda župana