Župan održao redovan Kolegij pročelnika županijskih upravnih tijela

Župan Darko Koren danas je u prostorijama Županijske uprave održao šesti ovogodišnji  Kolegij pročelnika županijskih upravnih tijela, kojemu su prisustvovali zamjenik župana Ratimir Ljubić te pročelnice i pročelnici upravnih tijela.

Na Kolegiju je bilo riječi o pripremi materijala za 4. sjednicu Županijske skupštine, kao i o pripremi izmjena i dopuna Proračuna Koprivničko-križevačke županije za 2021. te izradi Proračuna za 2022. i projekcije za 2023. i 2024. godinu. Pročelnici su župana izvijestili o aktualnostima i dinamici provođenja planiranih projekata te ostalim aktivnosti u svojim upravnim odjelima.

Na kraju kolegija župan se osvrnuo i na trenutno epidemiološko stanje na području županije te pozvao na povećan oprez i pridržavanja epidemioloških mjera i preporuka.

Svjedočimo značajnom porastu  broja novozaraženih osoba koronavirusom, kako na području naše županije tako i na prostoru cijele države. Potrebno je biti odgovoran i brinuti o svojem, ali i zdravlju drugih te stoga ponovo apeliram na sve naše sugrađane da se pridržavaju svih propisanih epidemioloških mjera i uputa koje su osmišljene kako bi prebrodili ovu zdravstvenu krizu i smanjili pritisak na zdravstveni sustav. Nebrojeno smo puta već ponovili, ali ponovit ćemo iznova, cijepljenje je  najučinkovitiji alat u borbi protiv ove pošasti. Pozivam sve da se cijepe, županijski Stožer tijekom listopada provodi akcije cijepljenja na punktovima u našim gradovima, važno je iskoristiti mogućnost koja nam se pruža kako bi zaštitili sebe, svoje obitelji, ali i sve ostale s kojima smo u svakodnevnom kontaktu“, poručio je župan te pozvao i sve službenike  Županijske uprave te stranke koje dolaze u zgradu Županije da poštuju epidemiološke mjere i zdravstvene protokole kako bi se spriječila potencijalna opasnost širenja koronavirusa.

Služba ureda župana