Župan održao redovni Kolegij pročelnika upravnih tijela

Župan Darko Koren danas, 5. studenoga, u prostorijama Županijske uprave održao je redovni Kolegij pročelnika upravnih tijela, kojem su prisustvovali zamjenik Ratimir Ljubić te pročelnice i pročelnici upravnih tijela.

Na Kolegiju je raspravljano o pripremi organizacije 22. Sjednice Županijske skupštine Koprivničko-križevačke županije, a župan je tom prilikom podsjetio na nedavno održanu 21. elektronsku sjednicu Županijske skupštine na kojoj je dopunjen Poslovnik Županijske skupštine. Takvom dopunom Poslovnika članovima koji se nalaze u izolaciji ili samoizolaciji omogućit će se sudjelovanje u radu Županijske skupštine online putem, odnosno putem elektroničke pošte, tekstualne konferencije, audio konferencije ili video konferencije.Također, moći će glasovati putem elektroničke pošte, obrasca, posebne mrežne stranice ili drugog sustava za elektroničko glasovanje.

Na kraju kolegija pročelnice i pročelnici izvijestili su župana i zamjenika o aktualnostima i provođenju projekata u radu svojih upravnih odjela, a župan je još jednom pozvao na odgovorno ponašanje i strogo pridržavanje epidemioloških mjera, kako u poslovnom, tako i u privatnom okruženju.

U situaciji kada je povećana lokalna transmisija na području županije, najvažnije je smanjiti rizik od širenja zaraze koronavirusom, a to se može samo strogim pridržavanjem svih epidemioloških mjera i preporuka kako bi se na taj način očuvalo zdravlje kako zaposlenika Županijske uprave i njihovih obitelji, tako i stanovnika županije, zaključio je župan.

Služba ureda župana