Župan najavio kapitalna ulaganja vrijedna gotovo 15 milijuna kuna

U srijedu, 2. srpnja 2014. godine u prostorijama Koprivničko-križevačke županije održana je tradicionalna županova kava s novinarima. Tom se prigodom župan Darko Koren osvrnuo na investicije i projekte Koprivničko-križevačke županije i teme koje su aktualne u javnosti. Župan i zamjenici župana pozdravili su prisutne, a ujedno je predstavio novo izabranu voditeljicu Odsjeka za komunikacije i protokol Melitu Ivančić te se zahvalio na dugogodišnjoj suradnji njenoj prethodnici Meliti Pavlek.

Glavne teme tiskovne konferencije bile su kapitalne investicije vezane uz školstvo koje Koprivničko-križevačka županija namjerava realizirati tijekom 2014. godine. Župan je istaknuo važnost ulaganja Županije u kapitalne projekte vrijedne gotovo petnaest milijuna kuna. Investicije se odnose na gradnju škole i školske sportske dvorane u Legradu, obnovu Učeničkog doma u Križevcima, završnu fazu natječaja koja se odnosi na izgradnje škole u Cirkveni i Sokolovcu, te provedbu projekta energetske učinkovitosti u Srednjoj školi u Koprivnici.

Župan je najavio sjednicu Županijske skupštine koja će se održati u utorak 8.srpnja 2014. godine, a zatim se osvrnuo na dvije točke dnevnog reda. Prva se odnosi na donošenje odluke o davanju suglasnosti Piškornici za uzimanje bez kamatnog zajma, vrijednog tri milijuna kuna, a druga točka veže se uz informaciju o prodaji poslovnog udjela u trgovačkom društvu „Bistra“ Đurđevac.

Konferenciji je prisustvovao i direktor Piškornice Mladen Jozinović koji je detaljno obrazložio u kojoj se fazi projekt nalazi, te istaknuo kako je Odlukom Vlade Republike Hrvatske projekt Piškornica uvršten na listu strateških investicija.

Osim istaknutih aktualnosti u radu županijske uprave, župan je komentirao i smjene ministara te odgovarao na pitanja novinara.

Voditeljica Odsjeka za komunikacije i protokol:
Melita Ivančić, mag. pol