Župan na Danu Bjelovarsko-bilogorske županije

Svečana sjednica Županijske skupštine Bjelovarsko-bilogorske županije prošlog je vikenda održana u Domu kulture u Bjelovaru, a odazvali su se brojni uzvanici, među kojima i župan Darko Koren.

Predsjednik Županijske skupštine Mario Preskočil upoznao je okupljene s radom Skupštine u proteklih godinu dana, a kao najvažnije odluke izdvojio je one vezane uz realizaciju povlačenja sredstava iz europskih fondova, izmjenu prostornog plana te one koje su rezultirale velikim investicijama u zdravstvu i školstvu.

Bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs zahvalio je svima na dolasku te kazao: „Gospodarstvo županije ključ je ostanka i opstanka ljudi ovoga kraja. Brojke rastu iz godine u godinu u to pokazuju i pokazatelji za prošlu godinu. Povećan izvoz, pozitivna platna bilanca, činjenica da i dalje raste broj zaposlenih te rast plaća. Imamo niz investicija u gospodarstvu koje bi mogle doseći i do milijardu kuna ako sve investicije budu provedene kako je planirano.

Župan Darko Koren uputio je čestitke te poručio: „Bilo mi je drago vidjeti i čuti izlaganje o uspjesima vaše županije, a kao susjedne županije izuzetno se cijenimo, poštujemo i nadopunjujemo. Iskoristit ću priliku i zahvalit kolegi Bajsu na sve boljoj suradnji posljednjih godina, a ono što smo danas čuli pokazatelj je toga da ova županija sve više napreduje u svakom segmentu. Čestitam vam na tome i želim vam da svoj razvojni put nastavite u planiranoj dinamici.

Dan Bjelovarsko-bilogorske županije čestitali su i izaslanik Predsjednika Vlade RH, potpredsjednik Vlade i ministar graditeljstva i prostornog uređenja Predrag Štromar, saborski zastupnik Miro Totgergeli kao izaslanik Predsjednika Hrvatskog sabora te izaslanica Predsjednice Republike Hrvatske, savjetnica za strateške politike, odnose sa Hrvatskim saborom i Vladom RH Mirjana Hrga.

U sklopu svečane sjednice održan je i prigodni glazbeni program te su dodijeljena županijska odličja: povelje Bjelovarsko-bilogorske županije, plakete Tihomir Trnski i medalje Bjelovarsko-bilogorske županije za postignute rezultate na području gospodarskog i društvenog života, na području obrazovnog, kulturnog i sportskog, kao i za izuzetan doprinos u demokratskom usmjerenju i promicanju ugleda Bjelovarsko-bilogorske županije.

Služba ureda župana

Izvor fotografija: bjelovar.info