Župan na 46. sjednici Izvršnog odbora Hrvatske zajednice županija

U petak, 3. ožujka u Hotelu International u Zagrebu održana je 46. sjednica Izvršnog odbora Hrvatske zajednice županija kojoj je prisustvovao i župan Darko Koren.

Predsjednik Zajednice, župan Goran Pauk osvrnuo se na sve provedene aktivnosti Zajednice od prošle sjednice koja je održana u studenom u Vukovaru, a pri tom istaknuo kako je u tom razdoblju odrađeno niz sastanaka s predstavnicima državnih institucija promičući interese lokalne i regionalne samouprave i inzistirajući na rješavanju aktualnih, ali i dugogodišnjih  problema. U uvodnom obraćanju posebno je naglasio sudjelovanje predstavnika Zajednice na prvoj sjednici Saborskog odbora za lokalnu i područnu (regionalnu) samoupravu, sastanak s predsjednikom Hrvatskog sabora Božom Petrovom, kao i sastanak s predsjednikom Vlade Andrejom Plenkovićem, pokretanje inicijative za više žena u lokalnoj politici kao i uključivanje svih županija u projekt Otvorenog proračuna.

Uslijedile su točke dnevnog reda vezane uz analizu poslovanja Zajednice, kao i izvješće Nadzornog odbora za prethodnu godinu. Prihvaćena je inicijativa za osnivanje radne skupine koja bi obuhvaćala stručnjake za unutarnju reviziju što bi doprinijelo izmjeni dobrih praksi, ali i standardizacije postupanja.

Služba ureda župana

Izvor fotografija: Hrvatska zajednica županija