Župan Koren prisustvovao sastanku s predstavnicima VGU-a

U prostorima Grada Križevaca je u srijedu 7. studenog održan sastanak između predstavnika Grada, Županije i Visokog gospodarskog učilišta. Uz gradonačelnika Branka Hrga i vodstvo ovog visokog učilišta sastanku su također prisustvovali saborska zastupnica Marija Vukobratović i župan Darko Koren. Tema sastanka bila je jačanje daljnje suradnje između VGU-a te Grada i Županije, a razgovaralo se i o novim programima i projektima.

Gradonačelnik Hrg koji je ovaj sastanak i inicirao, podsjetio je na raniju dobru suradnju s VGU-om, te poželio uspješan rad novoj dekanici Marijani Ivanek-Martinčić. Župan Koren kazao je kako je riječ o ustanovi koja daje dodanu vrijednost Gradu i Županiji, te da ga raduje nastavak suradnje koja će zasigurno biti na obostranu korist. Dekanica Ivanek-Martinčić je pak podsjetila da je Učilište od samih početaka izuzetno povezano s lokalnom zajednicom.

Na sastanku se također razgovaralo i o mogućnostima stavljanja u funkciju geotermalne bušotine K1, te korištenju geotermalne energije u suradnji Grada i VGU-a.