Župan Koren primio predstavnice Udruge uzorne hrvatske seoske žene

Predsjednica Udruge uzorne hrvatske seoske žene Željkica Golubić i njene suradnice, te ovogodišnja prva pratilja na izboru za Najuzorniju hrvatsku seosku ženu Nada Sedmak, službeno su u utorak 4. prosinca posjetile župana Darka Korena. Prijemu su se također pridružile i predsjednica Povjerenstva za ravnopravnost spolova Verica Rupčić te savjetnica za kulturu Vesna Peršić Kovač.

Predsjednica Željkica Golubić upoznala je župana s aktivnostima Udruge u protekle dvije godine te mu prezentirala daljnji plan rada. Predstavnice Udruge iskoristile su prijem i kako bi županu Korenu uručile slike u čast potpore koju Koprivničko-križevačka županija daje njihovom radu, ali i županijskom izboru Najuzornije hrvatske seoske žene.

Župan Darko Koren izrazio je zadovoljstvo što žene marljivo rade na održavanju tradicije i izvornih vrijednosti i u ova teška vremena. Predložio je i da se povežu s udrugama i asocijacijama Hrvata u regiji i diljem Europe kako bi ovaj događaj izašao iz okvira nacionalne manifestacije.

„Vrijednosti koje vi njegujete jednako su bitne i važne bez obzira u kojoj ih sredini isticali. Koprivničko-križevačka županija pomoći će vam koliko god bude mogla i svojim diplomatskim, ali i organizacijskim resursima da povezivanje započnete i izvan granica Hrvatske.“, objasnio je župan Koren.