Župan Koren primio nedavno promovirane savjetnike i mentore

U utorak, 15. ožujka, u prostorijama Koprivničko-križevačke županije župan Darko Koren organizirao je prijam za učitelje, profesore i stručne suradnike u županijskim školama koji su nedavno promovirani u zvanje mentora i savjetnika. Čestitkama su se pridružili i zamjenici župana Ivan Pal i Darko Sobota, te njihovi suradnici, a prijemu su se prisustvovali i ravnatelji škola. U veljači 2011. u zvanje mentora i savjetnika promaknuto je čak 16 nastavnika i stručnih suradnika iz 10 škola u Županiji.

Zamjenik župana Ivan Pal kazao je da su ljudi u školama naš najveći resurs, a napredovanja djelatnika škola garantiraju da ćemo i u budućnosti imati kvalitetno školstvo. Župan Koren je u svojem obraćanju izrazio zadovoljstvo velikim brojem promaknutih nastavnika te izdvojio školstvo kao jedan od prioritetnih ciljeva Županije.

„Smatram upravo vas prosvjetne djelatnike arhitektima društva i zato samo mogu obećati da ćemo se i dalje truditi stvoriti i jednake materijalne uvjete u svim školama na području naše Županije.“ rekao je Koren i podsjetio na sve investicije u školstvu koje se trenutno provode. „U proteklih godinu dana otvorili smo nove športske dvorane u Bregima i Goli, a uskoro ćemo i u Đurđevcu. Gradi se područna škola u Gregurovcu i osnovna u Kalinovcu, završena je izgradnja nove srednje škole u Križevcima, a niz drugih objekata se dograđuje i oprema.“ kazao je župan.

U ime mentora i savjetnika prisutnima se obratio profesor savjetnik Ljubomir Car, koji je rekao da svoj profesionalni i osobni uspjeh nakon 37 godina rada promatra kroz prizmu uspjeha svojih učenika. Ravnatelj Gimnazije „Fran Galović“ Koprivnica Vjekoslav Robotić je dodao da ovaj prijam promoviranih profesora pokazuje da Županija školstvu i znanosti pridaje mnogo pažnje.