Župan Koren primio djelatnike Centra 112

U prigodi obilježavanja Dana jedinstvenog europskog broja za hitne službe 112 župan Darko Koren organizirao je u ponedjeljak 11. veljače prijam za djelatnike županijskog Centra 112. Prijemu su se pridružili i predstavnici drugih službi koje operativno djeluju u sustavu zaštite, Zavoda za hitnu medicinu, Županijske vatrogasne zajednice, HGSS-a te policije, kao i zamjenik župana Darko Sobota.

Prisutne je uvodno pozdravio načelnik Stožera zaštite i spašavanja Ivan Pal, nakon čega je riječ uzeo župan Koren koji je djelatnicima centra 112 čestitao na uspješnom radu i zahvalio im na njihovom doprinosu u funkcioniranju sustava zaštite i spašavanja.

Pročelnik Područnog ureda za zaštitu i spašavanje Ivan Kramarić je potom zahvalio Županiji na suradnji, te predstavio kronologiju rada DUZS-a na ovom području od osnutka Područnog ureda 2005. Voditelj centra 112 Roman Sabol prezentirao je rad samog Centra 112 u protekloj godini prilikom čega je kao najznačajnije intervencije označio izlijevanje Drave kod Legrada u studenom, te nedavni sudar vlakova kod Carevdara.

Prilikom susreta je istaknut i kontinuitet suradnje Županije i Područnog ureda kroz EU projekt Dravis, a u svibnju kreće početak trećeg nastavka ovog projekta preko kojeg se očekuje nabava vrlo značajne opreme za sustav zaštite i spašavanja.