Župan Koren održao sastanak o formiranju županijskog HGSS-a

Župan Darko Koren primio je u svom uredu u srijedu 23. svibnja predstavnike Hrvatske gorske službe spašavanja iz stanice Bjelovar. Tema sastanka bilo je osnivanje kontrolne točke HGSS-a na području Županije.

Prema teritorijalnom ustroju HGSS-a područje Koprivničko-križevačke županije trenutno pokriva Stanica Bjelovar, a Zakon o HGSS-u predviđa osnivanje stanica u svakoj županiji. Mario Varga iz stanice HGSS-a u Bjelovaru kazao je da bi se formiranjem kontrolne točke bitno olakšalo djelovanje HGSS-a u Podravini i Prigorju.

Župan Koren je iznio da je formiranje HGSS-a na području Županije vrlo potrebno, jer bi to unaprijedilo spašavanje i zaštitu ljudi u nepristupačnim prostorima u slučaju raznih izvanrednih događaja, posebno u područjima uz Dravu i Kalnik, te u šumovitim dijelovima Županije. Stoga će se u osnivanje županijskog HGSS-a uključiti Služba ureda župana, čiji je pročelnik Vladimir Šadek također prisustvovao sastanku.

U HGSS je već uključeno nekoliko pojedinaca iz Koprivničko-križevačke županije, a računa se da će se članstvo bitno povećati nakon što određen broj zainteresiranih prođe potrebnu edukaciju.