Župan Koren obišao županijske prostore na Florijanskom trgu u Koprivnici

Župan Darko Koren sastao se u petak 6. srpnja u prostorima županijske zgrade na Florijanskom trgu s ravnateljicom Javne ustanove za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima Željkom Kolar i ravnateljem Zavoda za prostorno uređenje Koprivničko-križevačke županije Zlatkom Filipovićem. Zajedno su obišli prostore na prvom i drugom katu zgrade koji su predviđeni za useljenje županijskih ustanova i odjela koji se trenutno nalaze u iznajmljenim prostorima.

Bila je to prilika da se dogovore i detalji oko zajedničkog korištenja dijela edukativnih dvorana i opreme, ali i da se održi kratki radni sastanak s ravnateljicom PORE Razvojne agencije Podravine i Prigorja Melitom Birčić. PORA se nedavno preselila u nove prostore dok će Javna ustanove za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima i Upravni odjel za prostorno uređenje, gradnju i zaštitu okoliša to učiniti nakon što zgrada bude kompletno obnovljena.

Ravnateljica Melita Birčić izrazila je zadovoljstvo novim prostorima koji su uvelike podigli standard rada razvojne agencije te je predložila još neka poboljšanja kako bi prostor postao dostupan i osobama s invaliditetom.

Župan Koren kazao je da je cilj županijske ustanove i odjele s različitih lokacija preseliti u zajedničku zgradu kako bi usluga za građane bila kvalitetnija, ali i kako bi se uštedilo na plaćanju najma.