Župan Koren: Nastavljamo razvojne projekte i u 2011. godini.

U prostorijama Koprivničko-križevačke županije u srijedu, 12. siječnja, održana je konferencija za novinare s temom: „Osvrt na aktivnosti i projekte Koprivničko-križevačke županije u 2010. i planove u 2011. godini.“ Uz župana Darka Korena, te njegove zamjenike Darka Sobotu i Ivana Pala, konferenciji su prisustvovali i svi županijski pročelnici.

Župan Darko Koren je u svojem obraćanju istaknuo: „Važno je reći da u svim područjima u kojima radimo nastavljamo razvojne projekte i u 2011. godini. U 2010. godine u županijsko školstvo u različitim programima i investicijama uloženo je preko 60 milijuna kuna iz različitih izvora. Tim sredstvima završena je zgrada nove Strukovne škole u Križevcima, sportske dvorane u Goli i Đurđevcu te je započeta izgradnja škole u Kalinovcu. Za Obrtničku školu Koprivnica u izradi je projektna dokumentacija. I u zdravstvu planiramo ove godine dovršiti rekonstrukciju zgrade stare interne kako bi u nju preselili službe Zavoda za javno zdravstvo. Počet će raditi i Zavod za hitnu medicinu te Centar za pomoć i njegu. Glede poljoprivrede u tijeku je edukacija poljoprivrednih djelatnika te priprema sajmova. Nastavlja se program kreditiranja poduzetnika, ali i izgradnje magistralne vodovodne mreže.

Zamjenik župana Ivan Pal izdvojio je osnivanje ambulante za palijativnu skrb kao velik napredak u razvoju zdravstva, dok je Darko Sobota podsjetio da je iznimno puno postignuto u obnovi prometnica te ulaganju u nove ceste na cijelom području Koprivničko-križevačke županije.