Župan Koren na sajmu u Mostaru

Izaslanstvo Koprivničko-križevačke županije predvođeno županom Darkom Korenom boravilo je od 26. do 28. ožujka u Međugorju i Mostaru. U Međugorju je 26. ožujka pred crkvom Sv. Jakova postavljena „Pisanica od srca“, a svečanom otkrivanju pisanice osim župana Korena prisustvovali su generalni konzul Republike Hrvatske u Mostaru Velimir Pleša i načelnik Općine Čitluk Ivo Jerkić. Pisanica je Međugorju poklonjena 2010., a izradili su je umjetnici iz Molvarskog likovnog kruga.

Nakon Međugorja župan je otputovao u Mostar gdje se od 27. do 31. ožujka održava 15. Međunarodni sajam gospodarstva. Zemlja partner ovogodišnjeg sajma je Hrvatska, a među 800 izlagača iz 30 zemalja predstavljaju se i poduzetnici iz Koprivničko-križevačke županije. Osim izlagača koji su predstavljeni u organizaciji županijske Gospodarske i Obrtničke komore te PORA-e, na sajmu je predstavljena i Podravka. Župan je posjetio izlagače iz naše Županije, te se također susreo s brojnim gospodarstvenicima i dužnosnicima.

Na povratku kući županijsko izaslanstvo je posjetio gradilište autoceste kod Vrgorca, na kojem kao kooperant za „Ceste“ Varaždin radi zadruga GPZ Molve. GPZ Molve izvodi poslove izgradnje odvodnje i vodovoda, a do sada je izgradila oko 240 km odvodnje na raznim dionicama autocesta u Hrvatskoj. Na samom gradilištu župan se u pratnji upravitelja Maria Erdeca i voditelja gradilišta upoznao s radovima koji su u tijeku.