Župan Darko Koren sa suradnicima na konferenciji Regionalni razvoj i fondovi Europske unije

U organizaciji Veleposlanstva Republike Hrvatske u Poljskoj i Hrvatske zajednice županija uz predstavnike Hrvatskog sabora i Vlade u Poljskoj su prošle godine u kolovozu boravili predstavnici jedanaest hrvatskih županija. Održana je i zajednička sjednica Saveza vojvodstava Republike Poljske i Hrvatske zajednice županija. Tom prilikom je potpisano Pismo namjere o suradnji.

Uzvratni posjet poljskih maršala i visokih dužnosnika održan je od 13. do 16. svibnja u Splitu te su na njemu uz predstavnike ministarstava i regionalnih agencija sudjelovali župan Darko Koren, zamjenik župana Darko Sobota i ravnateljica PORA-e Melita Birčić.

Tom prigodom je održana konferencija Regionalni razvoj i fondovi Europske unije koja je ponudila odgovore na pitanja o načinu kandidiranja projekata za sredstva iz strukturnih fondova EU i ulozi regionalnih razvojnih agencija u tom procesu. Na konferenciji su sudjelovali ministrica regionalnog razvoja Republike Poljske Elžbieta Bienkowska i predsjednik Senata Republike Poljske Bogdan Borusewicz.