Župan Darko Koren primio u posjet veleposlanika Republike Albanije

U prostorijama Koprivničko-križevačke županije, u srijedu 24.ožujka, održan je svečani prijam za veleposlanika Republike Albanije u Hrvatskoj g. Pellumba Qazimija.       

Uz župana Darka Korena i zamjenika župana Ivana Pala, te njihove suradnike, prijmu je prisustvovao član Uprave Podravke Krunoslav Bešvir. U kratkom izlaganju župan Darko Koren upoznao je veleposlanika s općim informacijama o gospodarskim i kulturnim vrijednostima Županije, te je predložio da se tijekom prvog sastanka dogovori suradnja na međuregionalnom povezivanju i gospodarstvu, što je veleposlanik podržao.

Albanski veleposlanik Pellumb Qazimi objasnio je kako dvije zemlje bilateralno odlično surađuju, a trebaju se dodatno poboljšati gospodarska i strateška povezanost. Veleposlanik je inicirao povezivanje lokalnih vlasti Hrvatske i Albanije, u sklopu čega je već počela suradnja Zagreba i Tirane, a u pripremi je suradnja Osječko-baranjske i Bjelovarsko-bilogorske županije sa sličnim regijama u Albaniji. Zato je predložio da i Koprivničko-križevačka županija u skorom vremenu uspostavi kontakt s jednom albanskom regijom. Zahvalio se na izuzetno dobroj suradnji regionalne samouprave i predstavnika albanske nacionalne manjine.

Nakon službenog prijma veleposlanik i župan su se uputili u sjedište kompanije Podravka, te su posjetili proizvodni pogon Vegete.