Župan Darko Koren primio predstavnike sindikata Bilokalnik Drva d.o.o.

Župan Darko Koren i zamjenik župana Ivan Pal sa suradnicima sastali su se u srijedu 11. siječnja u prostorijama Županije s predstavnicima Samostalnih sindikata drvne i papirne industrije Hrvatske – sindikalna podružnica Bilokalnik Drvo Koprivnica i HUS Sindikata sigurnosti Koprivnica.
Predstavnici sindikata upoznali su župana s teškom situacijom oko tvrtke Bilokalnik Drvo, te činjenicom da je vlasnik Nexe grupa najavila zatvaranje proizvodnih pogona početkom veljače, radi čega je danas održan prosvjed svih zaposlenika. Želja 150 zaposlenika Bilokalnik Drva je da se nastavi proizvodnja, da se isplate plaće za studeni i prosinac, te da se poštuje kolektivni ugovor.
Župan Darko Koren je izrazio žaljenje stanjem u ovoj važnoj tvrtki te naglasio kako je uloga politike uključiti se u socijalni dijalog. Ipak sama županijska uprava nema mehanizme rješavanja gospodarskih problema, no župan je kazao da će inzistirati na operativnom sastanku uprave, sindikata, zaposlenika i predstavnika lokalne i regionalne vlasti kako bi se pronašlo najbolje, ali i realno rješenje za Bilokalnik Drvo.