Župan Darko Koren primio predsjednika HSLS-a Darinka Kosora

Župan Koprivničko-križevačke županije Darko Koren, sa suradnicima, u utorak, 13. srpnja, u prostorijama Županije primio je predsjednika HSLS-a Darinka Kosora. Susret je bio prilika za razgovor o suradnji stranaka na regionalnom nivou, te ulozi HSLS-a u radu Županijske skupštine.

Kosor je kazao da njegova stranka želi pronaći svoj vlastiti put u razvoju demokratskog višestranačja, te unatoč tome što vodstvo HSLS-a nije pronašlo perspektivu u koaliciji na državnoj razini podupire sve koalicije na županijskim i lokalnim razinama koje dobro funkcioniraju. Kao primjer takve uspješne suradnje naveo je Koprivničko-križevačku županiju, što je potvrdio i HSLS-ov vijećnik u Županijskoj skupštini Joso Brkljača.

Župan Darko Koren je tom prilikom rekao: „Posebnosti koalicija na terenu u odnosu na državnu razinu svakako treba poštovati. Ako nešto dobro funkcionira ne treba to mijenjati, pogotovo u situaciji u kojoj se svi zalažemo za stabilne političke i gospodarske odluke. Politika na lokalnoj razini prvenstveno je okrenuta ljudima i njihovoj dobrobiti koja je iznad stranačkih planova i interesa.“

Nakon službenog dijela razgovora Koren i Kosor su razgovarali o tekućim gospodarskim problemima, prilikom čega su se dotaknuli Podravke kao tvrtke od posebnog interesa za ovaj kraj. Župan je tom prilikom predsjednika HSLS-a upoznao s detaljima radi kojih se stanovništvo ove regije posebno vezalo uz navedenu kompaniju, te radi čega vlada suglasje da država ne treba prodavati svoj portfelj dionica Podravke.