Župan Darko Koren primio buduću studenticu Harvarda

U prostorijama Koprivničko-križevačke županije u srijedu, 28. travnja, organiziran je svečani prijam za Emu Vidak Gojković iz Koprivnice. Ona je kao izvrstan student Pravnog fakulteta u Zagrebu prošla veoma kompetitivnu selekciju kandidata, te je primljena na LL.M. magisterij iz „Pravne psihologije“ na Harvardu, Massachusetts (SAD).

Potaknuta izjavama župana Korena da je predanost borbi za društveno znanje jedini način za stvaranje boljitka zajednice obratila mu se za pomoć glede organizacije svog studijskog usavršavanja. Ema Vidak Gojković priznata je i perspektivna studentica koja je do sada primila dekanovo priznanje za najuspješnije studenta, dekanovu nagradu za rad, kao i ostala brojna profesionalna priznanja. Njezin magistarski studij na Harvardu zahtijeva budžet od 330.000 kuna, pa Ema Vidak Gojković pokušava sumu sakupiti brojnim financijskim potporama. Za vrijeme prijema istaknula je kako smatra da će ulaganje u njezino obrazovanje biti od velike koristi i samoj zajednici te zahvalila na mogućnosti da osobno izloži svoje planove.

Župan Darko Koren čestitao joj je na trudu koji je do sada uložila i uspjehu koji je postigla prolaskom prijemnog ispita. Obećao je da će Županija pomoći njeno usavršavanje u visini svojih mogućnosti obzirom da su natječaji specijalizirani za profesionalno usavršavanje završili. S ovom iznimno perspektivnom studenticom u slijedećih mjesec dana dogovorit će se modeli pomoći u financiranju.