Župan Darko Koren primio branitelja Đuru Zvonara

Župan Darko Koren i zamjenik župana Ivan Pal sastali su se u četvrtak 14. ožujka s Đurom Zvonarom, braniteljem čija je potresna priča poznata široj javnosti. Naime Đuro Zvonar je branitelj i dragovoljac Domovinskog rada te hrvatski ratni vojni invalid IX. skupine. Također je i član brojnih braniteljskih udruga.

U obrani suvereniteta Republike Hrvatske sudjelovao je u ukupnom trajanju od preko 4 godine, na terenima prve crte bojišnice počevši od samog početka Domovinskog rata. Bio je među prvih 19 branitelja koji su s područja Koprivničko-križevačke županije otišli na bojište.

Spletom okolnosti ostao je bez egzistencijalnih primanja sa nezaposlenom suprugom i četvero djece. Kako je pritisnut problemima sa svojom životnom pričom izašao u javnosti, Koprivničko-križevačka županija odlučila mu je financijski pomoći.

U razgovoru sa županom Korenom Đuro Zvonar je dotaknuo temu statusa branitelja i problema s kojima se susreću, te mu je zahvalio na pažnji i vremenu koje mu je posvetio. S Đurom Zvonarom u pratnji bili su i predstavnici HVIDRE te udruge Hrvatska uzdanica 90.-91.