Župan Darko Koren posjetio Istarsku županiju

Radi razmjene iskustava u području gospodarenja otpadom župan Darko Koren je 29. veljače i 1. ožujka boravio u Istarskoj županiji. Zajedno sa županom u radnom posjetu Istri također su bili pročelnica Stručne službe Marina Horvat Pavlic, savjetnik Uprave tvrtke Piškornica Mladen Jozinović i gradonačelnik Križevaca Branko Hrg.

U razvoju sustava za gospodarenje otpadom Istarska županija je već daleko odmakla, tako da je Županijski centar za gospodarenje otpadom „Kaštijun“ iz EU fondova već uspio povući 29 milijuna eura. Želja je osnivača da i RCGO Piškornica bude jednako tako uspješan, tako da su predstavnike Koprivničko-križevačke županije interesirala iskustva domaćina oko istražnih radova, razvoja projektno-tehničke dokumentacije i aplikacija za sredstva EU. Cilj je zapravo što veća ušteda vremena i uspješnost u realizaciji projekta.

Delegacija Koprivničko-križevačke županije je prvog dana posjeta obišla tvrtku Solaris d.o.o. u Novigradu Istarskom. Obzirom da je u sklopu razvoja RCGO Piškornica planirana i pretvorba sunčeve energije u električnu, bilo je interesantno vidjeti proizvodne pogone ove tvrtke čiji su glavni proizvod fotonaponski moduli sa svom opremom za funkcioniranje sustava.

Službeni posjet nastavljen je 1. ožujka kad je održan sastanak sa županom Istarske županije Ivanom Jakovčićem i njegovim suradnicima. Nakon sastanka organiziran je posjet samoj lokaciji Kaštijun, gdje se izaslanstvo Koprivničko-križevačke županije pobliže upoznalo s problematikom razvoja projekta istarskog županijskog centra za gospodarenje otpadom.