Župan Darko Koren posjetio Brčko Distrikt

Župan Koprivničko-križevačke županije Darko Koren zajedno s gradonačelnikom Križevaca Brankom Hrgom i direktorom RCGO Piškornica d.o.o. Mladenom Jozinovićem posjetio je u ponedjeljak 19. studenog Brčko Distrikt (BIH). Tamo ga je dočekao gradonačelnik Miroslav Gavrić sa suradnicima, a jedna od tema sastanaka bila je sudjelovanje gostiju iz Hrvatske na Međunarodnom sajmu gospodarstva “Brčko 2012”.

Predstavnici Koprivničko-križevačke županije u Brčkom su sudjelovali i na Okruglom stolu na temu „EU fondovi i prekogranična suradnja“ gdje su nazočnima prenijeli svoja iskustva o korištenju EU fondova u procesu pridruživanja Europskoj Uniji.

Brčko Distrikt BiH i Koprivničko-križevačka županija ranije su zajedno sudjelovali na projektu Instituta regija Europe „Sretna djetelina sa četiri lista“, na što se posebno osvrnuo gradonačelnik Gavrić. Kazao je da očekuje i daljnju suradnju budući da su za Brčko iskustva Koprivničko-križevačke županije u apliciranju na pretpristupne fondove EU od velikog značaja.

Župan Darko Koren je iskazao spremnost za pomoć Brčko Distriktu, kao i drugim krajevima BIH, u procesu približavanja europskim integracijama. „Proces pridruživanja Evropskoj Uniji se temelji na međusobnoj suradnji i prenošenju dobrih iskustava. Kao što je nama pomogla Mađarska, tako mi sada svoja iskustva prenosimo u Brčko“, zaključio je Koren.