Župan Darko Koren na predstavljanju Operativnog programa za zaštitu okoliša

Predstavljanje Operativnog programa za zaštitu okoliša održano je u hotelu Inernational u Zagrebu u srijedu 3. listopada. Operativni program za zaštitu okoliša usmjeren je na područje gospodarenja otpadom i upravljanja vodama. On čini programski okvir za korištenje financijskih sredstava Europske unije za razvoj infrastrukture za gospodarenje otpadom te za zaštitu vodnih resursa Hrvatske.

Od ukupno planiranih 42,4 milijuna eura za sektor otpada, do sada je 41,75 milijuna eura dodijeljeno za projekte županijskih centara za gospodarenje otpadom Marišćina i Kaštijun te izradu dokumentacije za sanaciju jame Sovjak. U svrhu korištenja strukturnih fondova EU pripremaju se daljnji projekti u području gospodarenja otpadom, poput centara za gospodarenje otpadom Piškornica, Biljane Donje i Bikarac.

Uz ministra zaštite okoliša i prirode Mihaela Zmajlovića i ministra poljoprivrede Tihomira Jakovinu, okupljenim gostima obratio se i zamjenik ministra regionalnog razvoja i fondova EU Jakša Puljiz te šef Delegacije Europske unije u RH Paul Vandoren.

Na prezentaciji u Zagrebu uz župana Koprivničko-križevačke županije Darka Korena bio je prisutan i direktor RCGO Piškornica d.o.o. Mladen Jozinović.