Župan Antikorupcijskom povjerenstvu uputio Antikorupcijske programe za razdoblje od 2016. do 2018.

Antikorupcijsko povjerenstvo Koprivničko-križevačke županije podržalo je donošenje Antikorupcijskog programa za trgovačka društva koja su u vlasništvu/suvlasništvu Koprivničko-križevačke županije kao i Antikorupcijskog programa za ustanove kojima je osnivač Županija.
Župan Darko Koren uputio je na 12. sjednicu Antikorupcijskog povjerenstva Koprivničko – križevačke županije prijedloge Antikorupcijskih programa za razdoblje od 2016. do 2018. godine u svrhu savjetovanja sa članovima Povjerenstva.
Naime, cilj je da se donošenjem ovih programa, koje treba potvrditi i Županijska skupština, prošire mjere za suzbijanje korupcije i na trgovačka društva u vlasništvu/suvlasništvu Županije i ustanove nad kojima Županija obavlja osnivačka prava.
Na današnjoj 12. sjednici Antikorupcijskog povjerenstva pročelnica Upravnog odjela za poslove Županijske skupštine, župana i opće poslove Marina Horvat Pavlic osvrnula se na sve aktivnosti koje je Županijska uprava do sada provela te istaknula kako je Koprivničko – križevačke županija u samom vrhu u provođenju antikorupcijskih mjera što je nedavno i potvrđeno na zajedničkom sastanku u Hrvatskoj zajednici županija s predstavnicima Ministarstva pravosuđa i Samostalnog sektora za suzbijanje korupcije. Nakon, pojašnjenja i prezentacije samih programa s naglaskom na ciljeve donošenja, članovi Antikorupcijskog povjerenstva jednoglasno su podržali Županove prijedloge programa.
Na dnevnom redu sjednice danas se raspravljalo i o Financijskom planu Antikorupcijskog povjerenstva za 2016. godinu, a predsjednik Tomislav Babić obrazložio je preraspodjelu sredstva u proračunu za 2015. godinu. Članovi Povjerenstva jednoglasno su podržali financijski plan za iduću godinu.

Voditeljica Odsjeka za komunikacije i protokol:
Melita Ivančić, mag. pol.