Zimska služba Koprivničko-križevačke županije spremna za snijeg i led

Na sastanku u Županiji u srijedu, 16. studenog, zamjenik župana Darko Sobota i ravnatelj Županijske uprave za ceste Krešimir Janach razgovarali su o stanju zimske službe i pripremama za razdoblje zimskih uvjeta na cesti – od 15. studenog do 15.ožujka.

Ravnatelj Janach izvijestio je zamjenika župana kako je početkom tjedna u Đurđevcu, Križevcima i Koprivnici izvršena provjera spremnosti zimske službe. Predstavnici Ministarstva mora, prometa i infrastrukture zajedno s predstavnicima Hrvatskih cesta, Županijske uprave za ceste i Policije, provjerili su stanje vozila i zalihe sredstava za posipavanje. U tvrtkama Ceste Bjelovar (za područje Đurđevca) i PZC Cestogradnja – za područje Križevaca i Koprivnice, osiguran je dovoljan broj vozila za sve stupnjeve pripravnosti. Ugovori s kooperantima su potpisani, sol je osigurana preko nabavne službe Hrvatskih cesta, a kamena sitnež iz obližnjih kamenoloma i šljunčara.

Preko tisuću kilometara javnih cesta u našoj Županiji podijeljeno je prema prioritetima i prema tome ovisi u kojem vremenskom periodu nakon prestanka padanja snijega moraju biti osposobljene za promet. Kontrolne službe Ministarstva i policije će u zimskom razdoblju obratiti pažnju na opremljenost vozila zimskom opremom, te će upozoravati vozače da način vožnje prilagode stanju na cesti, vozilo očiste od snijega i leda i upale svjetla na vozilu.