Završen projekt „Mobilnošću do zaposlenja“

U utorak, 5. lipnja je u Križevcima održana završna konferencija EU projekta “Mobilnošću do zaposlenja” na kojoj je ispred Koprivničko-križevačke županije sudjelovao pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu, znanost i sport Mladen Antolić sa suradnicima. Nositelj projekta je Instruktažni centar d.o.o. Križevci, a partneri Udruga invalida Križevci, Hrvatski zavod za zapošljavanje Područna služba Križevci i Grad Križevci.

Cilj ovog projekta je podrška osobama s invaliditetom u njihovu pristupu tržištu rada kod lokalnih poslodavaca. Svrha projekta je također i njihovo uključivanje u svakodnevne društvene aktivnosti, te omogućavanje da postanu vozači motornih vozila. U tu svrhu Instruktažni centar iz Križevaca je u okviru projekta nabavio i polivalentno opremljeno vozilo.

U sklopu projekta zaposleno je 12 osoba s invaliditetom i to putem novog modela zapošljavanja – direktnim zagovaranjem kod poslodavca. Deset osoba uključeno je u osposobljavanje za upravljanje motornim vozilom, od kojih je već četvero uspješno završilo i primilo vozačke dozvole.

Ovaj projekt vrijedan 117 tisuća eura sufinanciran je nepovratnim sredstvima iz fondova EU u iznosu od 99 tisuća eura.