Zamjenik župana Pal sudjelovao na sastanku o zaštiti i spašavanju za „Zonu Zagreb“

Koprivničko-križevačka županija, Općina Kalnik i Područni ured za zaštitu i spašavanje Koprivnica bili su domaćini radnom sastanku za zaštitu i spašavanje „Zone Zagreb“, koji je u srijedu (10. studenog) održan u Kalniku. Uz predstavnike područnih ureda iz osam županija i Grada Zagreba, radnom sastanku su prisustvovali zapovjednik Civilne zaštite RH Stjepan Huzjak i njegov pomoćnik Miroslav Knežević.

Teme sastanka bile su: popuna interventnih specijalističkih postrojbi, provedba Plana Operativnog djelovanja i izrade prijedloga scenarija vježbi, te izmjene i dopune pravilnika vezanih uz zaštitu i spašavanje.

Sve sudionike ovog stručnog skupa na početku je pozdravio zamjenik župana Koprivničko-križevačke županije i načelnik županijskog Stožera zaštite i spašavanja Ivan Pal. On je pohvalio napore koje područni uredi čine kako bi sustav bio što operativniji, te istaknuo interes Županije za takvu problematiku.

Cilj ovog okupljanja, uz poboljšanje zakonske regulative, bio je uočiti probleme u sustavu te simulirati moguća rješenja i prije nego što to bude potrebe na samom terenu.