Zamjenik župana Pal organizirao prijam za djelatnike Centra 112

U petak, 11. veljače, povodom obilježavanja Dana jedinstvenog europskog broja za hitne službe 112 načelnik županijskog Stožera zaštite i spašavanja i zamjenik župana Ivan Pal organizirao je prijam za djelatnike Županijskog centra 112 Koprivnica. U ime PUZS-a Koprivnica prijmu su prisustvovali pročelnik ureda Ivan Skec te načelnik ŽC 112 Roman Sabol, sa svim slobodnim djelatnicima Županijskog centra 112 Koprivnica.

Ivan Skec je naglasio kako je u pet godina korištenja na broj 112 stiglo preko 9 milijuna poziva. Iskorak je učinjen u sinergiji djelovanja Županijskog centra 112 s pripadnicima policije, hitne pomoći i vatrogasaca. Sudjelovanjem u zajedničkom projektu DRAVIS 2 ova djelatnost ima priliku razvijati se i u međugraničnoj suradnji, ali i istraživati nove načine djelovanja izmjenjujući iskustva s mađarskim djelatnicima u istoj struci. Načelnik ŽC 112 Koprivnica Roman Sabol kratkom prezentacijom upoznao je sve prisutne s poviješću broja 112 u Europi te iznio presjek rada ŽC 112 u protekloj godini.

Dan jedinstvenog europskog broja za hitne službe 112 obilježava se četvrtu godinu za redom s ciljem informiranja građana o jedinstvenom broju za žurne slučajeve. Zamjenik župana Pal se osvrnuo na rad Županijskog centra 112 te pohvalio dobru koordinaciju s policijom, vatrogascima i djelatnicima hitne pomoći, što je posebno bitno u slučaju nesreća ili prirodnih nepogoda.