Zamjenik župana Darko Sobota na radnom sastanku u Fondu za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost

Zamjenik župana Darko Sobota sastao se u četvrtak, 8. rujna, u Zagrebu s direktorom Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Zlatkom Ivanišem. Tema radnog sastanka bile su ugovorne obaveze između Županije i Fonda pa su radnom djelu sastanka uz zamjenika župana prisustvovali i pročelnica Upravnog odjela za financije i proračun Marija Švegović i pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo i komunalne djelatnosti Marijan Štimac.

Razgovaralo se i o daljnjem provođenju certificiranja zgrada vezano uz energetsku učinkovitost. Postupak energetskog certificiranja zgrade je skup radnji koje se provode u svrhu izdavanja energetskog certifikata, što je osnova za utvrđivanje mogućih poboljšanja energetskih svojstava zgrada koja su ekonomski opravdana. Do sada je proveden takav postupak za zgradu Doma za starije i nemoćne u Koprivnici, a u planu je provođenje takvog postupka i za samu zgradu sjedišta Županije u Koprivnici.

Sastanak je bio prigoda da se pozovu svi čelnici lokalne uprave da redovito prate natječaje na stranicama Fonda koji će upravo za potrebe energetskog certificiranja ponuditi sredstava u drugoj polovici rujna.

Razgovaralo se i o otkupu zemljišta za Regionalni centar za gospodarenje otpadom Piškornica.