Virovitičko – podravska županija partner „Dana travnjaka“

Zamjenik župana Darko Sobota i pročelnik Upravnog odjela za poljoprivredu, ruralni razvoj i turizam Denis Maksić sastali su se u srijedu 28. ožujka u Virovitici s županom Virovitičko-podravske županije Tomislavom Tolušićem. Tema sastanka bilo je uključivanje Virovitičko-podravske županije u manifestaciju „Dani travnjaka“ koji će se 12. i 13. svibnja održati po 16. put u Koprivnici.

Dani travnjaka svake godine bilježe sve veći broj izlagača i posjetitelja pa je Virovitičko-podravska županija iskazala interes da se kao županija partner predstavi na ovogodišnjem sajmu. Budući da je osnovni cilj ove manifestacije promocija poljoprivredne proizvodnje, proizvodnje mlijeka te poboljšanje i unapređenje poljoprivrede, župan Tulušić smatra da i Virovitičko-podravska županija u tom pogledu ima što posjetiteljima predstaviti.

Denis Maksić je županu Tolušiću prezentirao viziju manifestacije i njezine karakteristike, nakon čega je župan Tolušić načelno prihvatio partnerstvo i predložio da nositelji prezentacije Virovitičko-podravske županije na Danima travnjaka budu sama Županije, njena Turistička zajednica i razvojna agencija VIDRA. Isto tako je dogovorena i suradnja oko sajma AGROEXPO koji bi se u Virovitici trebao održati sredinom rujna.