Velik interes općina za Malu sportsku školu

Više od 12 godina projekt Male sportske škole provodi se u Koprivnici te odnedavno eksperimentalno i u općinama Kalinovac, Novigrad Podravski, Gola i Kalnik. Nosioci projekta u manjim sredinama su Koprivničko-križevačka županija, njena Zajednica športova i same općine.

Želeći projekt ponuditi svim podravsko-prigorskim općinama zamjenik župana Ivan Pal organizirao je u četvrtak 2. veljače u Županiji sastanak s predstavnicima 20 jedinica lokalne samouprave. O koracima u organizaciji i stručnom aspektu Male sportske škole na sastanku je govorila Marina Tomac Rojčević, koja je na čelu ovog projekta od samog početka. Istaknula je kako opravdanost pokretanja Male sportske škole za predškolski uzrast u manjim sredinama nije samo podizanje kvalitete života, već i konstantna edukacija o nužnosti zdravog načina života i vrijednosti organiziranog bavljenja sportskim aktivnostima.

Prema izloženim planovima svaka bi općina za godišnje troškove Male sportske škole trebala osigurati 10.000 kuna. Ostali troškovi rasporedili bi se na sudionike i nosioce programa, a model moguće realizacije projekta prisutnima su pojasnili zamjenik župana Pal i predsjednik županijske Zajednice športova Stanislav Lovković.