Velik interes medija za županovu „Kavu s novinarima“

Velik broj novinara odazvao se županovoj „Kavi s novinarima“ koja je održana u četvrtak 8. studenog u prostorima Županije. Predstavnici gotovo svih medijskih kuća koje djeluju na području Županije imali su tad priliku županu Darku Korenu i njegovom zamjeniku Ivanu Palu postavljati pitanja o aktualnostima u Podravini i Prigorju. Župan Koren uvodno je ispričao izostanak svog drugog zamjenika Darka Sobote koji službeno boravi na području Vukovarsko-srijemske županije.

Novinare su zanimali stavovi županijske izvršne vlasti o mnogim područjima djelovanja. Tako je župan odgovarao na pitanja vezana uz projekt gradnje TE u Koprivničkom Ivancu, situaciju u Županijskoj skupštini, izglasavanje rebalansa proračuna i izradu proračuna za 2013., poslovanje koprivničke Opće bolnice, predstojeće lokalne izbore, te pomoć poljoprivrednicima oko povlačenja sredstava iz EU fondova.

Prisutni su se složili kako je ovakav susret vrlo koristan radi što bolje komunikacije i informiranosti medija, a preko njih i građana, o raznim temama iz djelokruga rada regionalne uprave. Stoga je sljedeća „Kava s novinarima“ najavljena za naredni mjesec.