Veleposlanik Republike Kosovo Valdet Sadiku posjetio Koprivničko-križevačku županiju

Koprivničko-križevačku županiju je u petak 26. listopada posjetio veleposlanik Republike Kosovo u Hrvatskoj Valdet Sadiku, u pratnji članova Vijeća albanske nacionalne manjine u Županiji. U Županiji su ga na svečanom prijemu dočekali zamjenici župana Ivan Pal i Darko Sobota sa suradnicima.

Zamjenik župana Pal upoznao je veleposlanika s kulturnim, povijesnim i društvenim razvojem Županije, a Darko Sobota istaknuo je razvijenu prehrambenu industriju te iznimne prirodne resurse Podravine i Prigorja. Bila je to prilika da se veleposlaniku također ukaže i na turističke vrijednosti našeg kraja.

Veleposlanik Valdet Sadiku je kazao kako je njegovo veleposlanstvo relativno mlado i djeluje samo 3 godine, te mu je želja intenzivirati partnerstvo s Hrvatskom kroz jače gospodarsko i društveno povezivanje subjekata. Najavio je gospodarski forum koji će uskoro organizirati u Hrvatskoj te je pokazao izniman interes za povezivanje između Koprivničko-križevačke županije i gradova s Kosova.

„Ovo je samo početak intenziviranja bilateralnih odnosa i zahvalan sam Vam što ste pokazali interes za to.“ rekao je Valdet Sadiku, kojeg su posebno zanimala iskustva županijske vlasti u razvoju obrazovnog sustava obzirom da se na Kosovu trenutno mnogo radi na razvoju kapaciteta nastavnog osoblja.