Veleposlanik Republike Francuske Jérôme Pasquier posjetio Koprivničko-križevačku županiju

Župan Koprivničko-križevačke županije Darko Koren, sa suradnicima, u ponedjeljak, 10. svibnja, primio je u posjet Njegovu Ekscelenciju veleposlanika Republike Francuske u Hrvatskoj Jérômea Pasquiera. Tom prilikom uvaženom gostu predstavljena je Koprivničko-križevačka županija s naglaskom na njene gospodarske i energetske potencijale.

Župan Darko Koren upoznao je francuskog veleposlanika sa suradnjom koju je Županija ostvarila u zajedničkim projektima s Mađarskom, Austrijom i Italijom. Naglasio je kako je Koprivničko-križevačka županija okrenuta međuregionalnoj suradnji, te da je članica Skupštine europskih regija.

Jérôme Pasquier zahvalio se na gostoprimstvu i rekao da je upoznavanje regija izvan Zagreba iznimno važno. Nakon što je dobio uvid u strateške odrednice županijskog razvoja kazao je da će stečena saznanja prezentirati u Francuskoj, kako bi zainteresirao tamošnje gospodarstvenike za eventualno ulaganje u prostor Podravine i Prigorja.

U nastavku programa veleposlanik je posjetio Grad Koprivnicu, Gimnaziju „Fran Galović“ i tvornicu „Vegete“, te održao sastanak s predstavnicima Francuskog kruga.