Vatrogasci se vratili s požarišta u Dalmaciji

Dobrovoljne i profesionalne vatrogasne snage s područja Koprivničko-križevačke županije protekle su srijede upućene na izvanrednu dislokaciju u Dalmaciju. Na području Roškog Slapa koji se nalazi u sklopu Nacionalnog parka Krka, podravsko-prigorski vatrogasci pet dana gasili su požare pod zapovijedanjem pomoćnika županijskog vatrogasnog zapovjednika Matije Markešića.

Po povratku u svoju Županiju, vatrogasci su dočekani ispred Vatrogasnog doma u Križevcima gdje im je zamjenik župana Ratimir Ljubić uputio riječi zahvale, ali i pohvale na dobro odrađenim zadacima: „Dokazali ste da su vatrogasci na kontinentu, pogotovo u našoj županiji puno bolje organizirani i požrtvovniji. Srećom, svi ste se vratili živi i zdravi i želim vam da na more idete kao turisti, a ne kao vatrogasci“ poručio je zamjenik Ljubić.

Uz zamjenika Ljubića, vatrogasce su dočekali i predsjednik županijske Vatrogasne zajednice Goran Matoničkin županijski glavni vatrogasni zapovjednik Zvonimir Habijan te zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Križevci Ivan Matosović.

Pored vatrogasnih snaga Koprivničko-križevačke županije, na požarište su dislocirani vatrogasci iz Zagrebačke županije, Primorsko-goranske, Krapinsko-zagorske,  Ličko-senjske županije i Grada Zagreba.

Služba ureda župana

Izvor fotografija: prigorski.hr