Utvrđene smjernice zajedničkog pilot programa Županije i Regionalne energetske agencije sjever

U prostorima Regionalne energetske agencije sjever na koprivničkim bazenima 2. ožujka je održan radni sastanak na kojem su uz predstavnike agencije prisustvovali zamjenik župana Koprivničko-križevačke županije Ivan Pal i pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu, znanost i šport Mladen Antolić.

Voditelj projekta Boris Kuharić i v.d. ravnatelj Agencije Marinko Bagarić prezentirali su pilot projekt za edukaciju srednjoškolaca koji bi se trebao eksperimentalno provoditi u Koprivničko-križevačkoj i Bjelovarsko-bilogorskoj županiji. Cilj je zajedno s Energetskim institutom „Hrvoje Požar“ osmisliti nastavne i didaktičke materijale usklađene s Europskim standardima o obrazovanju u području zaštite okoliša i energetske učinkovitosti. U početku bi učenici prolazili program u obliku vannastavnih aktivnosti, uz educirane profesore i stalan monitoring agencije.

Aplikacijom programa u kojem sudjeluju Koprivničko-križevačka županija, Agencija i školske ustanove, iz europskih fondova bi se trebalo osigurati 75% sredstava za financiranje projekta. Za slijedeći tjedan najavljen je završni dogovor i prezentacija planiranog budžeta projekta.