Uspješni osnovnoškolci kod župana Darka Korena

Župan Koprivničko-križevačke županije Darko Koren i zamjenik župana Ivan Pal u srijedu, 29. rujna, primili su učenike i njihove mentore koji su postigli vrhunske rezultate na državnoj i međunarodnoj razini.

Prijmu su prisustvovali: Maja Gregor iz OŠ „Antun Nemčić Gostovinski“ Koprivnica, koja je osvojila 1. mjesto u natjecanju Hrvatske turističke zajednice za najbolju priču na temu Bogatstvo Hrvatske u kapljici vode, Fran Igrić iz iste škole koji je osvojio 1. mjesto u Hrvatskoj za svoj likovni rad pod naslovom Postani likovni majstor Dunava, Jan Samardžija i Vedran Kučić iz Glazbene škole „Fortunat Pintarić“ koji su osvojili srebrnu medalju na međunarodnom natjecanju klasičnih gitarista „Enrico Mercatali“ u Italiji, a Anamarija Bagarić predstavljala je učenike OŠ „Prof. Blaž Mađer“ iz Novigrada Podravskog koji su dobili potporu Agencije za mobilnost i programe EU za svoj projekt „How big is your foot?“.

Nakon kratkog druženja, učenicima i njihovim mentorima Senkom Pintarić, Antonijom Rumenovićem i Mirjanom Mihalec uručeni su i simbolični pokloni. Župan Koren je čestitao učenicima što su svojim radom i zalaganjem postigli značajne uspjehe, te time na najbolji način promovirali Županiju.